Ofte Stillede Spørgsmål

Sparer man strøm ved udskiftning til LED?
På LED generelt sparer man 60-80 %, alt efter udgangspunktet og armatur type – så simpelt er det.
Kan LED holde i ”hårde” miljøer?

Vores RNS LED armature er special-coatede og transformeren er ”støbt” sammen i silikone. Det er lavet til hårde belastninger, og kan derfor holde.

Aluprofilen gør armaturet stærkt og afleder varmen bedre. LED generelt er ikke glad for varme.

Kan PlugNplay holde? – Stik er normalt ikke godt i staldmiljø?

Alle vores stik er sammenstøbt, så der ikke kan komme fugt indvendigt i stikkene. Selve stikkene er vandtætte og er med O-ring. Vi har solgt dem i adskillige år uden problemer.

Er det lovligt, og må man montere selv?

Ja, RNS PlugNplay system er bl.a. CE godkendt og stikkene, må man gerne montere selv. Lidt som forlængerledninger. Det er et System armatur med tilhørende kabler. Det gør at man må montere det hele selv, med vores startstik i stikkontakt. Alternativt er at få sin lokale elektriker til at montere det første kabel. Det er 3G 1,5mm2 kabel og er derfor også godkendt til ”Fast installation”. Kabler leveres med og uden gnaversikring.

De øvrige armaturer er det man kalder ”fast installation”, og må kun monteres af elektriker.

Produktionsland

Det er Dansk Designet og udviklet. De fleste af vores produkter, er produceret på vores egen fabrik i Kina, med dansk management, som vi startede op i 2017. Det er vores støbeforme og godkendelser. Det gør at vi kan garantere ensartet kvalitet med nyeste teknologi til en fornuftig pris. Desuden kan vi garantere, at man kan få reservedele, stik og andre dele, også i fremtiden.

Er produktet nyt?

Vi har solgt det i 5 år og har løbende forbedret og optimeret produktet. 90 % af det vi sælger, er til landbrugssegmentet og stiller derfor store krav til holdbarhed.

Referencer
Kan der søges Energitilskud?

Ja, normalt, hvis der ikke er ansøgt om det inden. Men det kommer helt an på en individuel beregning.

RN Solutions samarbejder gerne med din egen energikonsulent og kan henvise til seriøse samarbejdspartnere. Dog foretager RN Solutions ikke som sådan beregninger.

Er det billigere at købe LED rør og sætte i sine gamle armaturer?

LED rør er billige. Dog har historien vist, at når bestående armaturer har siddet i max. 5 år i f.eks. en svinestald, så er de ved at være udtjent. Varme sammen med ammoniak og fugt påvirkning, har gjort dem skøre, og det kan derfor ikke svare sig at skifte dem ud. De bestående armaturer er ofte ikke tætte længere, og når ammoniak trænger ind til alm. LED rør er levetiden meget kort. LED rør må derfor ikke sidde i åbne gamle armaturer.

Desuden anvender spolen i bestående neonrørs armaturer også strøm. I så fald skal spolen frakobles af elektriker, og det ødelægger regnestykket. Derudover fraråder både den danske sikkerhedsstyrelse og EU, at man ombygger gamle armaturer, da det ligger i gråzone mht. hvem der så er lampeproducent: elektriker/oprindelige producent, forsikrings spørgsmål m.m.

Se nedenstående links:

http://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/InstallationsNyt/2017/7/?page=12

http://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/InstallationsNyt/2017/7/?page=14

Giver LED lige så godt lys?
Kvalitet på LED lys er i dag fuldt ud på højde med neonrør – og også ofte bedre. Vi anvender en Ra værdi på min. 80. Vores armaturer er godt sikret mod elektronisk støj (EMC) og påvirker ikke antenner eller øremærkescannere m.m.

Vores armaturer flicker (flimrer) ikke, og kan fås med fuld dæmpning til f.eks. fjerkræ uden flimmer.

LED spreder vel ikke lyset så godt?
Lysspredningen på LED er ofte anderledes end andre lyskilder, men hvis leverandøren har erfaring nok, kan man typisk kompensere ved anderledes placering af armaturer m.m.

Man kan dog ikke sammenligne det helt. Et neonrør spreder 360 gr. Men da der ikke er reflektorer på staldarmaturer giver de øverste 180 gr. ingen anvendelig lys – og kan derfor ikke regnes til ret mange lumen.

Vores armaturer spreder normalt 120 gr., hvilket er ret normalt og fint, når vi snakker lys monteret i min. 3 m. højde, samt til vores lys over søerne.

Ved lavere loftshøjder, har vi vores V-armatur med dobbelt LED striber. Det spreder 300 gr. og giver rigtig meget lys med god spredning.

Levering

De fleste produkter er lagervare og kan leveres fra dag til dag.

Til mindre leverancer i Danmark og Europa anvender vi GLS, som leverer fra dag til dag.

Til palleleverancer anvender vi ofte ALPI transport eller DSV.

Til sø og lufttransport anvender vi ofte DSV.

Armaturerne Economic, Premium, projektører, samt dæmpbare armaturer er ikke altid lagervare. Kontakt os venligst for at høre mere om leveringstid. – Ofte er varerne på vej ind.

Certificeringer
Alle RN Solutions LED armaturer og tilbehør er som minimum CE godkendt. De fleste af vores produkter har desuden ”D-mærkningen” samt de krævende CCC mærkninger til Kina og UL/ETL til Nordamerika.

Desuden er der lavet IES filer til lysberegning på alle vores armaturer.

Spørg efter de Certifikater du behøver.

IES / DiaLux filer
Vi laver gerne lysberegninger, hvis det er nødvendigt.

Vi har dog et stort kendskab til vores produkter, så ofte kan vi rådgive om antal armaturer m.m. for en given lux styrke, uden at lave en decideret lysberegning.

Garanti
Vi giver fra 2 til 7 års fuld garanti, som gælder på alt. Garantiperioden er nævnt på produktarket for det enkelte produkt.

Hver opmærksom på, at hos nogle andre producenter, gælder garantien ikke i staldmiljøer/ammoniak.

Kabellængder for RNS plugNplay systemet

 

Produkt Længde Watt/lm Max antal/streng* Lysspredning
RNS FarmLight:
A1504/625FP 150 cm 25w 20 120°
AF1504/640P 150 cm 40w 12 120°
RNS Modular:
AM1204/618P 120 cm 18w 44 120°
AM1504/625P 150 cm 25w 32 120°
AMV1504/640P 150 cm 40w 20 300°
AM190630P 190 cm 30w 26 120°
AM240640P 240 cm 40w 20 120°

 

*Hovedregel under 100 m. kabel inkl. armaturer.

(I princippet kan der være flere, men vi ”kører” med sikkerhedsmargin).

Kommer vi over 100 m. totallængde, laver vi en beregning på det.

I større staldanlæg placerer man ofte samledåsen/lampeudtaget i midten af stalden, og ”kører” ud til begge sider.

Kan jeg købe direkte hos jer

Vi sælger direkte til kunder i hele verden.

Alternativt kan I købe vores produkter igennem din lokale elektriker. Jeres lokale Elektriker er meget velkommen til at kontakt os.

Vi har forskellige forhandlere i andre lande. Kontakt os venligst, så kan vi evt. henvise til forhandler.