FAQ - RN solutions

Ofte Stillede Spørgsmål

Sparer man strøm ved udskiftning til LED?

På LED generelt sparer man 60-80 %, alt efter udgangspunktet og armatur type – så simpelt er det.

Kan LED holde i ”hårde” miljøer?
Vores LED armaturer er specielt udviklede til hårde miljøer, så som industri og landbrug.

De tåler ammoniak da LED dioderne er special-coatede og transformeren er ”støbt” sammen i silikone.

Armaturerne er vandtætte, min. IP66, og tåler derfor vask med håndtryksrensning samt store mængder støv.

LED tåler generelt ikke høje temperaturer, men aluprofilen gør vores armatur stærkt, samtidigt med at det afleder varmen.

Kan Plug´N Play™ holde? – Stik er normalt ikke godt i staldmiljø?
Alle vores stik er sammenstøbt, så der ikke kan komme fugt indvendigt i stikkene. Selve stikkene er vandtætte og er med O-ring. Vi har solgt dem i mange år uden problemer.
Er det lovligt, og må man montere selv?
Ja, RNS PlugNplay system er bl.a. CE godkendt og stikkene, må man gerne montere selv. Lidt som forlængerledninger. Det er et System armatur med tilhørende kabler. Det gør at man må montere det hele selv, med vores startstik i stikkontakt. Alternativt kan man få sin lokale elektriker til at montere det første kabel. Det er 3G 1,5mm2 kabel og er derfor også godkendt til ”fast installation”. Kabler leveres med og uden gnaversikring.

De øvrige armaturer er det man kalder ”fast installation”, og må kun monteres af elektriker.

Hvor bliver produkterne produceret?
Produkterne er udviklet og designet i Danmark. De fleste af vores produkter, er produceret på vores egen fabrik i Kina, med dansk management, som vi startede op i 2017. Det er vores støbeforme og godkendelser. Det gør at vi kan garantere ensartet kvalitet med nyeste teknologi til en fornuftig pris. Desuden kan vi garantere, at man kan få reservedele, stik og andre dele, også i fremtiden.
Er det billigere at købe LED rør og sætte i sine gamle armaturer?
LED rør er billige. Dog har historien vist, at når bestående armaturer har siddet i max 5 år i f.eks. en svinestald, er de ved at være udtjent. Varme sammen med ammoniak og fugt påvirkning, har gjort armaturerne porøse, og det kan derfor ikke svare sig at skifte rørene ud. Ofte er de gamle armaturer er ikke længere tætte, og når ammoniak trænger ind til LED røret, bliver levetiden meget kort. Det er derfor ikke altid en langsigtet løsning, at installere nye LED rør i gamle armaturer.

Desuden anvender spolen i bestående neonrørs armaturer også strøm. I så fald skal spolen frakobles af elektriker.

Giver LED lige så godt lys?

Kvalitet på LED lys er i dag fuldt ud på højde med neonrør – og også ofte bedre. Vi anvender en Ra værdi på min. 80. Vores armaturer er godt sikret mod elektronisk støj (EMC) og påvirker ikke antenner eller øremærkescannere m.m.

Vores armaturer flicker (flimrer) ikke, og kan fås med fuld dæmpning til f.eks. fjerkræ uden flimmer.

LED spreder vel ikke lyset så godt?

Lysspredningen på LED er ofte anderledes end andre lyskilder, men man kan kompensere ved anderledes placering af armaturer.

Man kan dog ikke sammenligne det helt. Et neonrør spreder 360 gr. Men da der ikke er reflektorer på staldarmaturer giver de øverste 180 gr. ingen anvendelig lys – og kan derfor ikke regnes til ret mange lumen.

Vores armaturer spreder 120-180 gr., hvilket er perfekt, ved lys monteret i min. 3 m. højde, samt til lys over søerne (SowLight).

Ved lavere loftshøjder, anbefaler vi vores V-armatur med dobbelt LED striber. De har en lysspredning på 300 gr. og giver rigtig meget lys med god spredning.

Kan jeg købe direkte hos jer?

Nej, vi rådgiver direkte, men fakturerer gennem din lokale elektriker eller forhandler.

Levering
De fleste produkter er lagervare og kan leveres fra dag til dag.

Til mindre leverancer i Danmark og Europa anvender vi GLS, som leverer fra dag til dag.

Til palleleverancer anvender vi ofte ALPI transport eller DSV.

Til sø og lufttransport anvender vi ofte DSV.

Certificeringer
Alle RN Solutions LED armaturer og tilbehør er som minimum CE godkendt. De fleste af vores produkter har desuden ”D-mærkningen” samt de krævende CCC mærkninger til Kina og UL/ETL til Nordamerika.

Desuden er der lavet IES filer til lysberegning på alle vores armaturer.

Spørg efter de Certifikater du behøver.

IES / DiaLux filer

Vi laver gerne lysberegninger til netop jeres projekt.

Vi har et stort kendskab til vores produkter, så ofte kan vi rådgive om antal armaturer m.m. for en given lux styrke, uden at lave en decideret lysberegning.

Garanti
Vi giver fra 5 til 10 års fuld garanti, som gælder på alt. Garantiperioden er nævnt på produktarket for det enkelte produkt.

Hver opmærksom på, at hos nogle andre producenter, gælder garantien ikke i staldmiljøer/ammoniak.