Presse og Blog

Øg dyrevelfærden hos fjerkræ med flickerfrit lys

Øg dyrevelfærden hos fjerkræ med flickerfrit lys

Det er afgørende at sikre et optimalt miljø og god trivsel for husdyrene samtidig med, at omkostningerne holdes på det lavest mulige niveau

Desværre oplever mange fjerkræproducenter problemer med gamle lysarmaturer, der ofte går i stykker og er svære at få reservedele til.

Desuden udgår de traditionelle lysrør snart grundet et kommende EU-krav. Så nu skal lyskilderne udskiftes til LED, og mange LED lyskilder forårsager flimmer i lyset, særligt når de dæmpes, som næsten altid gøres i fjerkræhuse. Dette flimmer kan føre til stress hos fjerkræene, hvilket kan resultere i aggressiv adfærd og skader blandt dyrene. Her kan flickerfrit lys være en stor hjælp, da lyset øger dyrevelfærden og samtidig sparer på energien.

Hvorfor er flickerfrit lys vigtigt for fjerkræ?
Fjerkræ har en utrolig følsom visuel perception, og selv den mindste form for flimmer i belysningen kan have en betydelig indvirkning på deres trivsel og adfærd. Ved at bruge kameraet på telefonen kan man observere og identificere flimmer i lyset. Flimrer billedet på kameraet bare det mindste, er lyset ikke flickerfrit. For mennesker kan dette flimmer være irriterende, men for fjerkræ kan det føles som strobelys, hvilket er meget stressende og forstyrrende, og kan i sidste ende fører til yderst aggressiv adfærd.

RN Solutions har udviklet dæmpbare LED-armaturer med hvidt lys, specielt designet til fjerkræ. Disse armaturer er flickerfri og kan dæmpes uden flimmer, hvilket sikrer optimal belysning i fjerkræstalde. Armaturerne er Flicker-testet ved DTU på Risø. FARM-LIGHT lysarmaturerne er også konstrueret til at modstå de mest krævende staldmiljøer, herunder ammoniak og støv. Deres vandtætte og højtryksspulebare design gør dem nemme at rengøre og vedligeholde. Desuden er disse IP69K godkendte, hvilket er den højeste tæthedsklassificering, der findes.

Fordele ved RN Solutions’ FARM-LIGHT til fjerkræ:

1. Optimal belysning: FARM-LIGHT-armaturerne er designet specielt til fjerkræ og er udstyret med beskyttede drivere, der sikrer jævn og flickerfri belysning. Dette skaber et behageligt og stressfrit miljø for fjerkræene.
2. Nem installation: Den prisvenlige Plug ‘N Play™-løsning gør installationen hurtig og enkel, og med indbyggede transformer i hvert armatur, sikres nem montering og driftssikkerhed.
3. Energibesparelser: Med dæmpbar LED teknologi, giver det ekstra besparelser, da LED også sparer energi ved dæmpning. Dette bidrager til lavere elforbrug og reducerede omkostninger, samtidig med at dyrevelfærden forbedres.
4. Holdbarhed: FARM-LIGHT-armaturerne er robuste og har en lang levetid på op til 88.000 timer, som fjerner behovet for hyppig udskiftning.
5. Garanti og beskyttelse: Alle armaturer er vandtætte, tåler desinfektion og støv samt er udstyret med en speciel coating, der beskytter mod ammoniakskader, og kommer med 5-års garanti.

Log ind

RN SOLUTIONS